Zadels SQlab

SQlab zadelbreedte-systeem

Een zadel moet als gegoten zitten. Is een zadel te smal, dan ontstaat er druk op de plaatsen waar dat ongewenst is. SQlab heeft om die reden een zadelbreedte-systeem ontwikkeld om de afstand tussen de zitbotjes te meten en zo de optimale zadelbreedte vast te stellen. Bij ons in de winkel vindt u de kruk waarmee wij de centrale afstand tussen de zitbotjes kunnen meten. Wij zullen u ook vragen naar het soort fietsactiviteit en de daarbij behorende zitpositie. Aan de hand daarvan kunnen wij het juiste type zadel voor u bepalen.


 

Houding

Er worden vijf verschillende houdingen onderscheiden:                                                                                                                       
Over het algemeen geldt: hoe verticaler de houding, hoe breder het zadel.

 

Modellen

Bijna alle zadelmodellen van SQlab zijn er in vijf verschillende breedtematen. SQlab heeft de volgende modellen ontwikkeld:

 

SQlab zadeltechnologie

De SQlab active zadeltechnologie draagt bij aan het fysiologisch meebewegen van het bekken. Dit waarborgt een ronde trapbeweging, die een bijdrage levert aan de ontlasting van de tussenwervelschijven en facetgewrichten. Zo wordt u minder snel moe en zal de kans op klachten in de onderrug verkleind worden.Ook zo nieuwsgierig geworden naar dit product? Kom dan snel langs bij ons in de winkel om het juiste zadel aan te laten meten!