High-speed e-bikes

De 'high-speed e-bike' of 'speed pedelec' is een nieuw soort elektrische fiets. Een gewone elektrische fiets levert trapondersteuning tot 25 km/u. Echter, een speed pedelec levert trapondersteuning tot 45 km/u. Door het kunnen bereiken van deze snelheid is deze e-bike uitermate geschikt voor woon-werkverkeer.

Tot januari 2017 gelden de regels van een snorfiets. Op 1 januari 2017 gaat de nieuwe wet- en regelgeving voor high-speed e-bikes in. De bestuurder moet zich in het nieuwe jaar houden aan de regels van bromfietsen. Dit betekent dat zij 45 km per uur op de rijbaan, 30 km per uur op het bromfietspad binnen de bebouwde kom en 40 km per uur op het bromfietspad buiten de bebouwde kom mogen rijden. Daarnaast moeten high-speed e-bikes berijders
Op het moment dat u een high-speed e-bike koopt, moet deze te naam worden gesteld. Deze tenaamstelling kunt u gewoon bij ons in de winkel regelen, u hoeft niet naar een kentekenloket van PostNL of de RDW. Wij zijn namelijk RDW erkend. Dit houdt in dat wij voertuigen op naam kunnen zetten, een kentekenplaat voor u kunnen bestellen en een vrijwaringsbewijs kunnen afgeven.

Vanaf januari 2017 kunnen personen hun (blauwe) snorfietskenteken van hun high-speed e-bike laten omzetten naar een (geel) bromfietskenteken. Iedereen ontvangt een schrijven van de RDW over de te volgen procedure voor het omzetten van het snorfietskenteken naar een bromfietskenteken. Het omzetten van het kenteken is kosteloos. Per 1 juli 2017 moeten alle high-speed e-bikes voorzien zijn van een geel bromfietskenteken.

Komt u voor meer informatie over speed pedelecs gerust eens langs bij ons in de winkel!