High-speed e-bikes

De 'high-speed e-bike' of 'speed pedelec' is een snellere soort elektrische fiets. Een gewone elektrische fiets levert trapondersteuning tot 25 km/u. Echter, een speed pedelec levert trapondersteuning tot 45 km/u. Door het kunnen bereiken van deze snelheid is deze e-bike uitermate geschikt voor woon-werkverkeer.

De bestuurder van een high-speed e-bike moet zich houden aan de regels van bromfietsen. Dit betekent dat zij 45 km per uur op de rijbaan, 30 km per uur op het bromfietspad binnen de bebouwde kom en 40 km per uur op het bromfietspad buiten de bebouwde kom mogen rijden. Daarnaast moeten high-speed e-bikes berijders:
 
Op het moment dat u een high-speed e-bike koopt, moet deze te naam worden gesteld. Deze tenaamstelling kunt u gewoon bij ons in de winkel regelen, u hoeft niet naar een kentekenloket van PostNL of de RDW. Wij zijn namelijk RDW erkend. Dit houdt in dat wij voertuigen op naam kunnen zetten, een kentekenplaat voor u kunnen bestellen en een vrijwaringsbewijs kunnen afgeven.

Komt u voor meer informatie over speed pedelecs gerust eens langs bij ons in de winkel!